Hrášok 350 g

Zelenina a ovocie > Jednodruhová

Hrášok 350 g

Mrazený hrášok je možné použiť všade tam, kde sa používa čerstvý hrášok. Vhodný je taktiež na prípravu polievok a omáčok.

Zber hrášku nastáva začiatkom júna a trvá približne 3 až 4 týždne. Hrášok zamrazíme 3 – 4 hodiny po zbere a tým si zachová svoju sladkosť a vitamíny. Vyskúšajte recept na vynikajúcu hráškovú polievku.

Parametre produktu

Hmotnosť:
350 g

Skladovacia teplota:
-18 °C

Letná hrášková polievka

Letná hrášková polievka

Do hrnca dáme hrášok a zalejeme zeleninovým vývarom. Krátko povaríme, až kým bude hrášok mäkký. Necháme mierne vychladnúť, prelejeme do mixéra, pridáme lístky mäty a rozmixujeme. Na zjemnenie polievky pridáme 4 lyžice smotany.

Tip: Podávať môžete s vyšľahanou smotanou.

Suroviny:

  • 350 g Hrášku Nowaco
  • 4 lyžice smotany
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • pažítka na ozdobu
  • čerstvá mäta