Treska sviečková vákuum 400 g

Ryby a morské špeciality > Filety

Treska sviečková vákuum 400 g

Treska obecná sa loví západne od brehu Aljašky vo vodách Barentsovho mora. Ryby sa mrazia bezprostredne po výlove priamo na rybárskej lodi.

Filety tresky obecnej (partie codloin – teda sviečková) sú bez kože. Neobsahujú aditíva ani soľ. Majú iba ochrannú glazúru, aby sa zachovala ich šťavnatosť. Prajeme dobrú chuť.

Parametre produktu

Hmotnosť:
400 g

Skladovacia teplota:
-18 °C

Treska so sladkými strukmi

Treska so sladkými strukmi

Struky nakrájame zošikma na cca 1 cm kúsky. Mrkvu očistíme a nakrájame na tenké plátky. V širokom hrnci rozpustíme maslo a krátko na ňom osmažíme mrkvu. Okoreníme, osolíme a cca 2 minúty podusíme aj so strukmi. Podlejeme rybím základom a pri strednej teplote necháme tekutinu odpariť asi o 1/3. Pridáme smotanu a všetko necháme povariť ešte asi 10 minút. Škrob rozmiešame v troche vody a prilejeme do základu. Necháme prejsť varom.

Rybu nakrájame na malé kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a primiešame k zeleninovej zmesi. Pod pokrývkou povaríme ešte asi 5 minút.

Suroviny:

  • 500 g Tresky tmavej Nowaco
  • 250 g sladkých hráškových strukov
  • 250 g mrkvy
  • 2 lyžice masla
  • soľ
  • čerstvé mleté biele korenie
  • 0,4 l rybieho základu
  • 150 g kyslej smotany
  • 1 lyžička škrobovej múčky
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy