Treska sviečková vákuum 400 g
Ryby a morské špeciality > Filety

Treska sviečková vákuum 400 g
Treska obecná sa loví západne od brehu Aljašky vo vodách Barentsovho mora. Ryby sa mrazia bezprostredne po výlove priamo na rybárskej lodi.
Filety tresky obecnej (partie codloin – teda sviečková) sú bez kože. Neobsahujú aditíva ani soľ. Majú iba ochrannú glazúru, aby sa zachovala ich šťavnatosť. Prajeme dobrú chuť.
Parametre produktu

Hmotnosť:
400 g

Skladovacia teplota:
-18 °C
Treska so sladkými strukmi
Treska so sladkými strukmi
Struky nakrájame zošikma na cca 1 cm kúsky. Mrkvu očistíme a nakrájame na tenké plátky. V širokom hrnci rozpustíme maslo a krátko na ňom osmažíme mrkvu. Okoreníme, osolíme a cca 2 minúty podusíme aj so strukmi. Podlejeme rybím základom a pri strednej teplote necháme tekutinu odpariť asi o 1/3. Pridáme smotanu a všetko necháme povariť ešte asi 10 minút. Škrob rozmiešame v troche vody a prilejeme do základu. Necháme prejsť varom.
Rybu nakrájame na malé kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a primiešame k zeleninovej zmesi. Pod pokrývkou povaríme ešte asi 5 minút.
