Aljašská treska s pikantnou karotkou

Aljašská treska s pikantnou karotkou

Filety aljašskej tresky necháme rozmraziť pri izbovej teplote a osušíme papierovou utierkou. Zmiešame cesnak, soľ, nadrobno nakrájanú chilli papričku a zmesou potrieme ryby. Filety rozložíme na malý plech na pečenie tesne vedľa seba, zalejeme olejom a necháme marinovať. Rúru predhrejeme na 180 °C a ryby pečieme cca 20 minút. Po upečení filety položíme na tanier a pripravíme zálievku:

Zmiešame citrónovú šťavu, cukor a vodku so 4 lyžicami horúceho výpeku z rýb. Zálievkou ryby polejeme.

Príprava pikantnej karotky: V hrnci alebo na grilovacej panvici na oleji osmažíme mrkvu cca 6 minút. Pridáme rascu a chilli pastu. Podlejeme, osolíme a dusíme ešte 2 minúty. Nakoniec vmiešame nasekaný koriander. Servírujeme ako prílohu k aljašskej treske.

Suroviny:

  • 800 g Aljašskej tresky Nowaco
  • Mini mrkva Nowaco
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 červená chilli paprička
  • 150 ml panenského olivového oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • trstinový cukor
  • 1 lyžica vodky
  • 2 lyžičky rímskej rasce
  • 2 lyžičky chilli pasty
  • koriander
  • soľ