Aljašská treska s pikantnou karotkou
Aljašská treska s pikantnou karotkou
Filety aljašskej tresky necháme rozmraziť pri izbovej teplote a osušíme papierovou utierkou. Zmiešame cesnak, soľ, nadrobno nakrájanú chilli papričku a zmesou potrieme ryby. Filety rozložíme na malý plech na pečenie tesne vedľa seba, zalejeme olejom a necháme marinovať. Rúru predhrejeme na 180 °C a ryby pečieme cca 20 minút. Po upečení filety položíme na tanier a pripravíme zálievku:
Zmiešame citrónovú šťavu, cukor a vodku so 4 lyžicami horúceho výpeku z rýb. Zálievkou ryby polejeme.
Príprava pikantnej karotky: V hrnci alebo na grilovacej panvici na oleji osmažíme mrkvu cca 6 minút. Pridáme rascu a chilli pastu. Podlejeme, osolíme a dusíme ešte 2 minúty. Nakoniec vmiešame nasekaný koriander. Servírujeme ako prílohu k aljašskej treske.
