Filé z Aljašky s cuketou
Filé z Aljašky s cuketou
Rozmrazenú a osušenú rybu pokvapkáme citrónovou šťavou.
Cuketu nakrájame na tenké plátky, ktoré restujeme na masle asi 5 minút. Osolíme, okoreníme a posypeme muškátovým orieškom. Podlejeme vínom a na strednej teplote varíme asi 8 minút.
Vo veľkej panvici rozohrejeme margarín a rybu v ňom sprudka osmažíme z oboch strán asi 2 minúty. Osolíme, okoreníme a upravíme na tanieri s cuketou.
Viete, že...
...podporujeme šetrný a udržateľný rybolov? V dnešnom svete neustále ubúdajú prírodné zdroje a populácia morských rýb sa stretáva s nadmerným lovom. NOWACO Filé porcie MSC sa vyrába z rýb lovených pod prísnou certifikáciou MSC (Marine Stewardship Council), ktorej cieľom je prispievať ku zdraviu svetových oceánov podporou udržateľného rybolovu.
Suroviny:
- 300 g Filé z Aljašky Nowaco MSC
- šťava z ½ citróna
- 350 g cukety
- 2 lyžice masla
- soľ
- mleté čierne korenie
- čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok
- 100 ml suchého bieleho vína
- 2 lyžice margarínu