Filé z Aljašky s cuketou

Filé z Aljašky s cuketou

Rozmrazenú a osušenú rybu pokvapkáme citrónovou šťavou.

Cuketu nakrájame na tenké plátky, ktoré restujeme na masle asi 5 minút. Osolíme, okoreníme a posypeme muškátovým orieškom. Podlejeme vínom a na strednej teplote varíme asi 8 minút.

Vo veľkej panvici rozohrejeme margarín a rybu v ňom sprudka osmažíme z oboch strán asi 2 minúty. Osolíme, okoreníme a upravíme na tanieri s cuketou.

Viete, že...

...podporujeme šetrný a udržateľný rybolov? V dnešnom svete neustále ubúdajú prírodné zdroje a populácia morských rýb sa stretáva s nadmerným lovom. NOWACO Filé porcie MSC sa vyrába z rýb lovených pod prísnou certifikáciou MSC (Marine Stewardship Council), ktorej cieľom je prispievať ku zdraviu svetových oceánov podporou udržateľného rybolovu.

Suroviny:

  • 300 g Filé z Aljašky Nowaco MSC
  • šťava z ½ citróna
  • 350 g cukety
  • 2 lyžice masla
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 2 lyžice margarínu