Filety z Aljašky s horčicovým zemiakovým šalátom

35min

Príprava pokrmu

Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. V miske zmiešame olej, dijonskú horčicu, hrubozrnnú horčicu, med a ocot. Dochutíme soľou a korením. Hotové zemiaky olúpeme, rozpolíme a premiešame s dresingom. Pridáme najemno nakrájanú petržlenovú vňať a pažítku. Premiešame a necháme odležať v chlade. Filé z Aljašky osušíme, osolíme a okoreníme. Pečieme na panvici s maslom z každej strany cca 3 minúty. Hotové filé z Aljašky pokvapkáme citrónom a podávame so zemiakovým šalátom.

suroviny

  • 2 porcie, 35 minút
  • 1 balenie Filé z Aljašky Nowaco
  • 2 lyžice masla
  • 1 citrón
  • 500 g zemiakov grenaille
  • 70 g červenej cibule
  • 10 g pažítky
  • 10 g petržlenovej vňate
  • 70 ml oleja
  • 15 g dijonskej horčice
  • 15 g hrubozrnnej horčice
  • 20 g medu
  • 1 lyžička octu
  • soľ, korenie

Produkty použité v tomto recepte

Filety z Aljašky 400 g