Losos s bulgurom v marockom štýle

30min

Príprava pokrmu

Bulgur uvaríme podľa návodu. Šalotku nakrájame nadrobno, chilli papričky na tenké prúžky, sušené paradajky na malé kocky, cherry paradajky rozpolíme. Zeleninu orestujeme s lyžicou olivového oleja do zmäknutia, pridáme kapary, časť špenátu a restujeme ďalšie 2 minúty. Potom pridáme pasírované paradajky a všetko dochutíme soľou a korením. Paradajkovú zmes pridáme do bulguru a dobre premiešame. Filety lososa Nowaco orestujeme na olivovom oleji a dochutíme soľou a korením. Podávame s bulgurom a čerstvým špenátom.

suroviny

  • 2 filety z lososa s kožou Nowaco
  • 250 g bulguru
  • 1 plechovka pasírovaných paradajok
  • hrsť cherry paradajok
  • hrsť sušených paradajok
  • 2 chilli papričky
  • 2 lyžice malých kapar
  • 1 šalotka
  • 3 lyžice olivového oleja
  • soľ, korenie
  • 2 hrsti čerstvého špenátu

Produkty použité v tomto recepte

Losos Gorbuša MSC 500 g