Makrela na gril s červenou repou a feniklom

50min

Príprava pokrmu

Cibuľu nakrájame nadrobno. Zemiaky opláchneme a spoločne s cibuľou opečieme na olivovom oleji cca 5 minút. Osolíme, pridáme špenát, karí a premiešame. Vnútro makrely zľahka osolíme a vložíme petržlenovú vňať s kôprom. Do kože urobíme tri zárezy, osolíme, okoreníme a potrieme jogurtom. Zemiaky so špenátom vložíme do pekáča a pečieme v predhriatej rúre na 200 ° C 15 minút. Potom na zemiaky položíme makrelu a pečieme ďalších 15 minút.

suroviny

  • 4 porcie, 50 minút
  • 4 ks Makrely na gril Nowaco
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 2 lyžice kari korenia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 400 g čerstvého špenátu
  • soľ
  • 800 g zemiakov grenaille
  • korenie
  • petržlenová vňať
  • kôpor

Produkty použité v tomto recepte

Makrela 900 g