Pečený pstruh s rascou, maslovou jemnou francúzskou zmesou a zemiakovým pyré

kategórie:

35min

Príprava pokrmu

Pstruha Nowaco necháme povoliť a oškrabeme nožom od šupiniek. Umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Posypeme sušenou rascou zvnútra aj z vonku. Dovnútra vložíme kocku masla a bylinky. Vložíme do rozpálenej rúry a pečieme na 180 ° C cca 20 minút.

Medzitým si uvaríme zemiaky. Po uvarení roztlačíme v lise na zemiaky alebo rozmiešame v robote. Premiešame s maslom, až nám vznikne kompaktná tvárna hmota, ktorá je odlišná od klasickej kaše. Na panvicu vložíme Jemnú francúzsku zmes Nowaco s maslom, osolíme, okoreníme a podusíme. Po vybratí pstruha servírujeme spoločne s pyré a Jemnou zeleninovou zmesou Nowaco.

suroviny

  • 2 porcie, 35 minút
  • 450 g Pstruh Nowaco
  • 150 g Jemná francúzska zmes Nowaco
  • 80 g masla do ryby
  • 600 g zemiakov
  • 70 g masla do zemiakov
  • Soľ a korenie
  • Rasca
  • Rozmarín
  • Bobkový list
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy

Produkty použité v tomto recepte

Pstruh pitvaný s hlavou 500 g