Slávnostná polievka s pečeňovými knedličkami

kategórie:

4h0min

Príprava pokrmu

Mäso opláchneme, vložíme do studenej neosolenej vody a necháme bublať na miernom ohni cca jednu hodinu. Vzniknutú penu na povrchu opatrne počas varenia vyberáme. Potom pridáme cesnak, cibuľu, korenie a soľ. Varíme ďalšie 2-3 hodiny do zmäknutia mäsa. Medzitým si pripravíme pečeňové knedličky. Pečeň očistíme a vložíme do mixéra. Pridáme zvyšné ingrediencie na knedličky a rozmixujeme.

Ak je zmes stále veľmi riedka, pridáme strúhanku. Z hotovej zmesi vytvoríme guličky, ktoré necháme odležať v chladničke. Akonáhle je mäso mäkké, oberieme ho a pokrájame. Vložíme späť do polievky. Nakoniec pridáme polievkovú zmes Nowaco, pečeňové knedličky a povaríme cca 15 minút.

suroviny

  • 4 porcie, 4 hodiny
  • 500 g hovädzích rebier a hovädzieho mäsa
  • 1 balenie polievkovej zmesi Nowaco
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 5 guličiek korenia
  • 1 bobkový list
  • 2 guličky nového korenia
  • 0,5 lyžičky škorice
  • soľ
  • Na knedličky:
  • 250 g hydinovej pečene
  • 50 g masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička majoránky
  • 2 lyžice strúhanky
  • 2 lyžice hladkej múky
  • soľ, korenie
  • 1 vajce
  • 1 lyžica pažítky

Produkty použité v tomto recepte

Zoborská 350 g