Jednoduché a originálne recepty

Obľúbené recepty

Losos gorbuša so špagetami a krevetami

Filety z lososa necháme rozmraziť pri izbovej teplote a osušíme papierovou utierkou. Rúru predhrejeme na 190 °C, teplovzdušnú na 170 °C. Vo veľkom hrnci privedieme k varu osolenú vodu a vložíme do nej špagety. Premiešame a varíme podľa návodu na obale. V malom kastróliku povaríme krevety cca 4 minúty. Mrazenú brokolicu povaríme 2 minúty, aby skrehla a zachovala si sviežu farbu.

Zubáč na záhradnícky spôsob

Filety zubáča necháme rozmraziť pri izbovej teplote, následne osušíme papierovou utierkou, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Opečieme z oboch strán na polovici masla. Na druhej polovici masla necháme zosklovatieť cibuľu, pridáme plechovicu rajčín a nasekanú petržlenovú vňať. Všetko dochutíme a zmiešame s uvarenou ryžou.

Halibut na taliansky spôsob

Rúru predhrejeme na 180 °C, teplovzdušnú na 160 °C. Porcie halibuta osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a rybu krátko (cca 2 - 3 minúty) opečieme. Potom vložíme do pekáča spolu s rozpolenými cherry rajčinami a cuketou nakrájanou na kolieska. Posypeme olivami, zľahka osolíme a okoreníme, vložíme do rúry a pečieme cca 12 - 15 minút, až bude ryba krehká. Servírujeme ozdobené rozmarínom.

Makrela pečená v tirolskej slanine

Makrelu rozmrazíme, opláchneme, osušíme a nakrájame na cca 6 cm kúsky. Každý kúsok osolíme, okoreníme, dovnútra vložíme 1/8 ošúpaného citrónu a obalíme plátkom tirolskej slaniny. Vložíme ich do zapekacej misky vymastenej maslom s plátkami varených zemiakov, ktoré osolíme a okoreníme.

Závitky zo pstruha plnené šampiňónmi

Filety zo pstruha necháme rozmraziť pri izbovej teplote a osušíme papierovou utierkou. Osolíme a okoreníme. Na masle osmažíme cibuľku, pridáme časť šampiňónov pokrájaných nadrobno a dochutíme petržlenovou vňaťou. Z filiet vytvoríme závitky, ktoré naplníme šampiňónovou zmesou. Spojíme špajdľou, vložíme do pekáča a pečieme na masle v rúre predhriatej na 160 °C cca 20 - 30 minút.

Pečená treska na cesnaku s tymianom

Tresku rozmrazíme pri izbovej teplote a osušíme papierovou utierkou. Rúru predhrejeme na 200 °C. Tresku vložíme do zapekacej misy, osolíme a jemne okoreníme. Vložíme citrón pokrájaný na kolieska, neočistené strúčiky cesnaku a posypeme tymianom. Pečieme cca 25 minút. Pred podávaním pokvapkáme citrónovou šťavou zmiešanou s olivovým olejom.