Jednoduché a originálne recepty

Obľúbené recepty

Kura s restovanou zeleninou

Kuracie štvrte necháme rozmraziť pri izbovej teplote, umyjeme a osušíme. Rúru predhrejeme na 190 °C. Nakrájanú zeleninu osolíme, jemne okoreníme a orestujeme na olivovom oleji. Kuracie štvrte osolíme a okoreníme. Mäso vložíme do pekáča na restovanú zeleninu a navrch poukladáme plátky masla. Takto pripravené kuracie mäso vložíme do rúry a pečieme cca 1 hodinu dozlatista.

Kuracie rezance so zeleninou Wok

Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a obalíme v škrobovej múčke. Na rozpálenú panvicu dáme olej a kuracie mäso. Krátko sprudka opečieme, pridáme zeleninu WOK classic, zázvor, chilli papričku a restujeme. Zalejeme sójovou omáčkou, necháme prevariť a podávame.

Rizoto so šampiňónmi a špenátom

V hlbšej panvici rozohrejeme maslo a do mäkka osmažíme cibuľu a cesnak (cca 3 minúty). Pridáme šampiňóny a cca 1 minútu restujeme. Vsypeme ryžu, necháme chvíľku restovať, pridáme víno a počkáme kým sa odparí. Potom pridáme jednu naberačku hríbového a jednu naberačku hydinového vývaru. Zamiešame, pridáme špenát a na miernom ohni varíme do chvíle, kým bude ryže al dente (mäkká, ale pevná). Podľa potreby pridávame zvyšok vývaru.

Zemiaková tortilla so špenátom, smotanou a cesnakom

Uvarené zemiaky nakrájame na kúsky, zmiešame s rozmrazeným špenátom, osolíme, okoreníme a pridáme vajce. Túto zmes dáme do zapekacej misky alebo formy vymastenej maslom a pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Môžeme pridať údené mäso, kuracie mäso, hríby, atď.

Závin z lístkového cesta so špenátom a nivou

Rúru predhrejeme na 200 °C. Lístkové cesto necháme povoliť pri izbovej teplote. Na masle orestujeme pokrájaný cesnak, pridáme listový špenát, smotanu, osolíme, zakryjeme a dusíme do mäkka. Necháme vychladnúť a premiešame s rozdrobenou nivou. Na rozvaľkané lístkové cesto dáme pripravenú zmes, zavinieme a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme dozlatista.

Malinová štóla

Rúru predhrejeme na 160 °C. V miske dohladka vymiešame maslo, cukor a vanilkový cukor. Potom po jednom pridávame vajcia a opäť dôkladne zapracujeme do masla. Do druhej misy preosejeme cez sitko hladkú aj polohrubú múku a zmiešame s kypriacim práškom. Túto zmes postupne pridávame k maslovej zmesi, nakoniec prilejeme mlieko a vsypeme polovicu malín poprášených múkou.