Jednoduché a originálne recepty

Obľúbené recepty

Palacinky s ovocím a zmrzlinou

Zmiešame vajcia, cukor, trochu mlieka, nastrúhanú citrónovú kôru, štipku soli a vyšľaháme. Postupne pridávame múku a mlieko, kým vznikne cesto správnej hustoty. Do malého kastróliku vložíme lesnú zmes, pridáme práškový cukor a prehrejeme. Cesto rozlejeme rovnomerne na panvicu a opekáme cca 1 minútu z každej strany.

Slávnostná polievka s pečeňovými knedličkami

Do vriaceho vývaru vložíme pečeňové knedličky a varíme cca 3 minúty. Potom pridáme polievkovú zmes a varíme cca 7 minút. Nakoniec do polievky vložíme uvarené kuracie mäso, rezance a krátko povaríme do zmäknutia rezancov.

Jambalaya z plodov mora

Na rozohriatu panvicu dáme olivový olej, cibuľu, cesnak a restujeme. Pridáme klobásu, cuketu, papriku a restujeme ďalšie 2 minúty. Nasypeme ryžu, zalejeme vývarom a dusíme 15 minút. 5 minút pred dovarením vmiešame prepláchnutý morský koktejl.

Šalát s plodmi mora

Morský koktejl povaríme cca 2 - 4 minúty a ešte teplý zmiešame so zálievkou pripravenou z uvedených surovín. Zeleninu nakrájame, zmiešame s olivami a morským koktejlom.

Treska so sladkými strukmi

Struky nakrájame šikmo na cca 1 cm kúsky. Mrkvu očistíme a nakrájame na tenké plátky. V širokom hrnci rozpustíme maslo a krátko na ňom osmažíme mrkvu. Okoreníme, osolíme a cca 2 minúty podusíme aj so strukmi. Podlejeme rybím základom a pri strednej teplote necháme tekutinu odpariť asi o 1/3. Pridáme smotanu a všetko necháme povariť ešte asi 10 minút.

Filé z Aljašky s cuketou

Rozmrazenú a osušenú rybu pokvapkáme citrónovou šťavou. Cuketu nakrájame na tenké plátky, ktoré restujeme na masle asi 5 minút. Osolíme, okoreníme a posypeme muškátovým orieškom. Podlejeme vínom a na strednej teplote varíme asi 8 minút. Vo veľkej panvici rozohrejeme margarín a rybu v ňom sprudka osmažíme z oboch strán asi 2 minúty. Osolíme, okoreníme a upravíme na tanieri s cuketou.